Díjaztuk a legügyesebbeket – Örömteli program Mezőkovácsházán

Alkottak, örömet szereztek és értékes ajándékokat nyertek Dél-Békés 25 oktatási intézményének diákjai, akik mintegy kétezer alkotást küldtek be rajz- és szépírópályázatunkra. Közkívánatra április 21-én hirdettük ki az eredményeket, a program keretében kiállítást nyitottunk a legszebb művekből, valamint szórakoztató programmal, ajándékokkal és megvendégeléssel vártuk a nebulókat. Este gálavacsorával és gálaműsorral köszöntük meg támogatóink nagylelkű adományait, akik nélkül nem jöhetett volna létre karitatív kezdeményezésünk.

Az Alapítványunkhoz érkezett észrevételeket, javaslatokat figyelembe véve egy tavaszi időpontra tűztük ki az Adventi Rajz- és Szépírópályázatunk eredményhirdetését, melynek a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központ adott otthont. Április 21-én nagyszabású program várt a gyermekekre, felkészítőikre és támogatóinkra, a díjak átadása előtt a 25 éves jubileumot ünneplő DUMA’Színház tehetségei adtak műsort, de a kulturális program mellett megvendégeléssel és apró ajándékokkal is vártuk a gyermekeket.

A térségben már jól ismert, és elismert pályázatunk dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök és Simonka György országgyűlési képviselő fővédnökségével valósulhatott meg. Dél-Békés képviselője megtisztelte jelenlétével az április 21-ei mezőkovácsházi díjátadót, ahol arra kérte a gyermekeket: alkossanak, tanuljanak sokat a jövőben, és használják ki a térség nyújtotta lehetőségeket, a megszerzett tudásukat pedig itt kamatoztassák.

Nagyszabású pályázatunkra 25 oktatási intézményből mintegy kétezer alkotás érkezett. A pályaműveket szakavatott kilenctagú zsűri – Simó Lászlóné, Jarabek Mihályné, Baráth Mihály, Csicsely Sámuel, Czeglédi Mihály, Zámbó Ilona, Papp Andrásné, Gyöngyösi Károly – értékelte Süle Katalin, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesének elnökségével. Elmondásuk szerint nem volt egyszerű feladatuk, hiszen amellett, hogy mintegy kétezer munka érkezett, kiemelkedő technikákkal is találkoztak. A pályázók szívüket-lelküket beleadták a rajzokba, szépírásokba, melyek nagy részét a karácsonyi időszakban dél-békési, egyedül élő idősekhez juttattuk el.

A legtöbb pályaművet beküldő intézménynek ezúttal az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiség Általános Iskola lett, nyereményük Gyopárosfürdőbe szóló egész napos fürdőbelépők. Tizenhat kategóriában vehettek át elismerő oklevelet és értékes ajándékcsomagokat a dél-békési nebulók.

Eredmények:

 1. osztály – Rajz
 2. hely Kakuszi Eszter (Medgyesegyháza)
 3. hely Mohácsi Krisztina (Almáskamarás)
 4. hely Muntyán Míra (Gádoros)

Különdíj: Tar Tünde (Nagyszénás)

 1. osztály – Rajz
 2. hely Mészáros Petra (Mezőkovácsháza)
 3. hely Nyári Orsolya (Battonya)
 4. hely Dudás Márk (Mezőhegyes)

Különdíj: Ivanics Emma (Medgyesegyháza)

                       

 1. osztály – Rajz
 2. hely Bicski Zsófia (Kevermes)
 3. hely Thielicke Gitta (Békéssámson)
 4. hely Páger Laura (Medgyesegyháza)

Különdíj: Borsi Viktória (Mezőkovácsháza)

 1. osztály – Rajz
 2. hely Barta Lili Dorina (Végegyháza)
 3. hely Vecsernyés Linda (Battonya)
 4. hely Debreczeni Mirtill (Dombegyház)

Különdíj: Kiss Ágnes Bianka (Medgyesegyháza)

 1. osztály – Szépírás
 2. hely Kovalik Péter (Mezőkovácsháza)
 3. hely Sódar Kitti (Mezőkovácsháza)
 4. hely Zábrák Sára (Mezőkovácsháza)

Különdíj: Nyári Bianka  (Battonya)

                       

 1. osztály – Szépírás
 2. hely Csóti Csenge (Mezőkovácsháza)
 3. hely Petrovszki Tünde (Magyarbánhegyes)
 4. hely Gulyás Evelin (Békéssámson)

Különdíj: Rumon Nóra   (Mezőkovácsháza)

 1. osztály – Szépírás
 2. hely Körömi János Pál (Mezőkovácsháza)
 3. hely Dimitru Míra (Mezőkovácsháza)
 4. hely Lovász Patrik (Mezőhegyes)

Különdíj: Kotroczó Barbara (Kevermes)

1-2. osztály – SNI Szépírás

 1. hely Rédai Nándor (Dombegyház)
 2. hely Almási Leila Tímea (Nagyszénás)
 3. hely Csegöldi Tamás (Nagyszénás)

3-4. osztály – SNI Szépírás               

 1. hely Buri Viktória (Dombegyház)
 2. hely Huszár Enikő (Gádoros)
 3. hely Ásós Tamás (Kunágota)

Különdíj: Offner Tímea (Mezőhegyes)

5-6. osztály – SNI Szépírás

 1. hely Lakatos Henrietta Barbara (Battonya)
 2. hely Kiss Noel Márió (Mezőhegyes)
 3. hely Farkas Laura Bianka (Dombegyház)

                       

7-8. osztály – SNI Szépírás   

 1. hely Tóth Tamara (Magyarbánhegyes)
 2. hely Fodor Gréta (Magyarbánhegyes)
 3. hely Kovács Nikolett (Medgyesegyháza)

Különdíj: Bozsányi Anna (Medgyesegyháza)

1-2. osztály – SNI Rajz          

 1. hely Jakab Ágnes (Battonya)
 2. hely Hlobocsányi Bettina (Nagyszénás)
 3. hely Varga Szabolcs (Mezőhegyes)

Különdíj: Valach Szabolcs (Magyarbánhegyes)

3-4. osztály – SNI Rajz

 1. hely Szita Viktória (Magyarbánhegyes)
 2. hely Szűcs Klaudia Lilla (Magyarbánhegyes)
 3. hely Sándor Zoltán (Magyarbánhegyes)

Különdíj: Kovalik Ildikó (Medgyesegyháza)

5-6. osztály – SNI Rajz

 1. hely Medve Adrián István (Magyarbánhegyes)
 2. hely Fehér Zsolt (Dombegyház)
 3. hely Tóth Béla (Magyarbánhegyes)

Különdíj: Gál Gábor (Dombegyház)

7-8. osztály – SNI Rajz

 1. hely Csurár Heléna Matild (Magyarbánhegyes)
 2. hely Kovács Zsuzsanna (Magyarbánhegyes)
 3. hely Orosz Viktor (Magyarbánhegyes)

Különdíj: Korponai Máté Tamás (Magyarbánhegyes)

A Simonka György országgyűlési képviselő által alapított Bugyi Geri Bácsi Különdíjat kapták:

Korponai Zsombor, 6. osztály – SNI Rajz (Magyarbánhegyes, Dr. Ilyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Magyarbánhegyesi Tagintézménye)

Kiss Melinda, 3. osztály – Rajz  (Medgyesbodzás, Schéner Mihály Általános Iskola)

Szabó Petra, 2. osztály – Szépírás (Mezőkovácsháza, Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény)

Karitatív programunk ezúttal sem valósulhatott volna meg támogatóink nélkül. Köszönet illeti Popovicsné Fülöp Erikát, Agócs Istvánt, Nyist Ottót, Nagy Lászlónét, a Bohne Kft-t, a Tabacum Kiskerereskedelmi Bt.-t, Papné Szudár Anikót, a Mellis-Gastro Kft.-t, Engelhardtné Pápai Évát, a Teher-Pont Kereskedelmi Kft.-t, Lunk Tibor Istvánt, Rácz Sándornét, Varga Andrást, Göcző Mátyást. Köszönetet mondunk az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt-nek, Pusztaottlaka Község Önkormányzatának, a Márkoktél Kft-nek, a Szamosi Iparcikk Kft-nek, a Topbalaton Kft-nek, Forgó Pálnak, a No Comment Dancenek, az Édenkert Zöldség-Gyümölcs-nek, Puskelyné Pacsika Mónikának, a Bier Burgernek, a Komlós Településszolgáltatási Kft-nek, Barna Péternének, a Kalocsa Róza Közhasznú Nonprofit Kft-nek,  Lipták Jánosnak, Dombi Sándornénak, Susánszki Pálnak, Pityuk Jánosnak, Horváth Csabának, Blahó Zoltán Róbertnek, dr. Búvár Istvánnak, Zsótér Lászlónénak, Telek Boglárkának, Ale Gézánénak, Csiki Rebekának, a Candy Dance Crew-nak, Győrkös Írisznek, Szénási Istvánnak, az MMD-TEAM Bt-nek, Für Henriknek, Almáskamarás Község Önkormányzatának. Továbbá a Berény Shop Papírboltnak, a Nagyszénási Idősekért Alapítványnak, a Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központnak, Sütő Mária Mártának, a Zöldkuckó Virágboltnak, Nagy Péternek, az Orosházi Média Kft-nek, Wengerter Bernadettnek, az Image Kft-nek, a Szivárvány Aquanak, Király Csabának, az “OROS-SÜTI” Kft-nek, a Kovács és Szalay Kft-nek, Mracskó Andrásnak, Simondán Csabának, a Gold Irodaszer Kft-nek, a Blue-Color Bt-nek, Figura Ferencnek, Szekeres Andrásnénak, a Nimfa Díszállat-kereskedésnek, a Kodolányi János Főiskolának, az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesületnek, a Felföldi István Sport Egyesületnek illetve a Békés Megyei Körös-Menti Szociális Centrumnak.

A térségi magánszemélyek, vállalkozók és intézmények nagylelkű adományait és segítségnyújtását gálavacsorával és gálaműsorral köszöntük meg április 21-én, Mezőkovácsházán, melynek sikeréhez nagyban hozzájárult a Dél-Békés Színház és Tehetséggondozó Alapítvány együttműködése, melyet ezúton is köszönünk.