Élelmet, meleg takarót és játékokat is kaptak már a sérült dél-békési állatok. Az orosházi állatmentők nagyon hálásak a DBMTKA önkénteseinek és a segítőszándékú dél-békésieknek is. Az akció nem ért véget, továbbra is várják Medgyesegyházán az adományokat.

A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány a gyűjtőakció keretében az Orosházi Állatmentő Alapítvány munkájának megsegítését tűzte ki célul, melyhez a dél-békésiek segítségét kérték. Az orosházi állatbarát csapat tagjai szabadidejüket, sokszor pénztárcájukat nem kímélve tevékenykednek az állatok szebb jövőjéért, méltó bánásmódjukért, mindent megtéve a 100%-os gyógyulásért. Főleg sérült, beteg ebeken segítenek nap, mint nap, tehát mindennemű segítség jól jön az orosházi alapítványnak.

Alig hirdette meg a DBMTKA a Jótékonysági Akciót, máris jelentkeztek a támogatók, és azóta is gyűlnek az adományok. Az alapítvány önkéntesei a medgyesegyházi gyűjtőpontról havi rendszerességgel adják át az állatmentőknek a csomagokat, így például a meleg, puha takarókat már birtokba vehették a bajbajutott, sérült állatok, de kutyatáp és kutyakonzerv is érkezett már Orosházára.

A minap is ott jártak a segítőkezek, ekkor már az élelem mellett többek közt tisztítószereket, játékokat és kutyasampont is rejtettek a csomagok, de láthatóan a néhány jó szó és simogatás is elősegítette a kutyák gyógyulását, míg az őket ápolók elmondták, nagy öröm számukra, hogy végre rájuk is gondoltak valakik, hatalmas segítség ez a munkájukhoz.

– Alapítványunk azzal igyekezett segítséget nyújtani, hogy szélesebb körben meghirdetve, a távolabbi településekről összegyűjtve, eljuttassuk a kutyusok és ápolóik számára az adományokat. Sokan szívesen segítenének, viszont nem tudják Orosházára szállítani, vagy nem is hallottak arról, hogy a már általuk nem használt eszközöket feltudják ajánlani jótékony célra – emeli ki Hajdú Edit, a DBMTKA önkéntese, hozzátéve, köszönik minden adományozónak, a jövőben is számítanak a segítségükre, hiszen ezekre az eszközökre az év minden napján szüksége van egy állatmentő vagy állatvédő szervezetnek.

Bár a keményebb mínuszokat már átvészelték az állatok, az éjszakákon és a hűvös hajnalokon még szükség van a melegen tartásukra, sőt, az utcán kóborló, gazdátlan ebek száma sem csökkent, ők gyakran kerülnek veszélyes helyzetekbe, és sérülnek meg, így az orosházi állatmentőknek továbbra is akad dolga bőven. Munkájuk megsegítéséhez a dél-békési alapítvány csapata az eddigiekhez hasonlóan folyamatosan várja a plédeket, vödröket, tisztítószereket, kutyasamponokat, bolhanyakörveket, és a feleslegessé vált plüssöket is, valamint a tápot és a konzerveket.

Az önkéntesek minden héten hétfőtől-péntekig várják a nagylelkű felajánlásokat a gyűjtőponton, vagyis az 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 21/a címen.

A Jótékonysági Akcióról további információ a karitativ@dbmtka.com e-mail címen kérhető.