A zsűri döntött a díjazottakról, a rajzokat és szépírásokat dél-békési idősekhez juttatjuk el, örömet nyújtva az egyedül élőknek az ünnepvárás időszakában. Közkívánatra januárban rendezzük az Adventi Rajz- és Szépírópályázat eredményhirdetését.

Összesen 25 dél-békési iskolából közel kétezer alkotás érkezett az Alapítvány által kiírt, Dél-Békésben már ismert és elismert Adventi Rajz- és Szépírópályázatra. December 5-én kilenctagú zsűri döntött a díjazottakról Medgyesegyházán.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett felénk, az észrevételek, javaslatok szerint advent utolsó vasárnapja helyett keressünk más időpontot az eredményhirdetésre, hiszen szinte valamennyi térségi településen ünnepváró program ad elfoglaltságot, kikapcsolódást ezen a jeles napon. Mivel a cél, hogy minél több gyermeknek örömet nyújtsunk a programmal, így közkívánatra januári időpontra kerül át a mezőkovácsházi díjátadó, változatlan célkitűzésekkel. Mindenkitől megértést kérünk az időpontváltozás miatt.

A pályázatban a kategóriánkénti helyezettek és a különdíjasok is megvannak számos dél-békési iskolából, az alkotókra, felkészítőikre, a támogatókra januárban nagyszabású program vár. A több ezer pályamunka megmutatta a dél-békési diákok kreativitását, tenni akarását. Ahogyan a zsűri elnöke, Süle Katalin fogalmazott, a pályázat egy kiváló lehetőség a térségben élő gyermekeknek, akik szívüket-lelküket beleadták idén is a rajzokba